Dienstag, 29. Mai 2012

Skladniki salatek weganskich czy sa trudno dostepne

Moi Kochani, pragne odpowiedziec na komentarz Ani z Facebooka - http://www.facebook.com/maria.bucardi

cytuje "fajne, tylko składniki trudnodostępne".

Podstawowe wyposazenie kuchni weganskiej:

Moi Kochani przy jedzeniu weganskim warto zaopatrzec sie w kilka roznych tzw. ekskluzywnych dodatkow jak np. ekologiczne owoce Goji, rodzynki, rozne orzeszki czy inne suszone owoce. Tutaj polecam dla Was, jesli ktos nie ma ogrodka czy nie nazbieral sobie borowek, malin czy innych by zerknac do internetu - macie mnostwo dostawcow u ktorych mozna takie suszone slodkosci kupic. Polecam takze teraz w lecie i w jesieni zbierac jablka, borowki, zurawine, rokitnik czy inne i suszyc sobie by zrobic tzw. wlasny zapas na zime. To niezwykle proste a przez cala zime bedziecie miec swoje wlasne suszone owoce.

Natomiast melony, rzodkiewki, swieze marchewki czy inne - mozna kupic sobie od rolnika na wsi czy na tzw. rynku. W najgorszym wypadku w supermarkecie tzw. bio czy eco.

Jesli zas chodzi o liscie babki, mlecza, pokrzywy i inne ziola to zachecam Was by poogladac w internecie jak dane ziolo wyglada (jesli nie wiemy) lub zakupic sobie ksiazke o ziolach i wybrac sie raz w tygodniu na spacer po lesie czy po lakach. Ziola stosowane w moich salatkach znajdziecie wszedzie czy w Polsce czy w Wielkiej Brytanii czy innych miejscach, rosna wszedzie. Takie ziola zbieramy i przechowujemy w lodowce w woreczku - z nich robimy sobie salatki przez caly tydzien. Czyli np. przez weekend laczymy wycieczke za miasto ze zbieraniem pozywienia.

Jak u mnie na zdjeciu

Moi Kochani, ziol nie powinno zbierac sie do woreczka, tylko do koszyka, ale u mnie nie bylo nic innego pod reka. Z magicznym pozdrowieniem Wasza Maria Bucardi

[caption id="attachment_596" align="aligncenter" width="500"]Zbieranie ziol - Maria Bucardi weganka terapeutka mistrzyni Magii Zbieranie ziol - Maria Bucardi weganka terapeutka mistrzyni Magii[/caption]

W IMIE MILOSCI DO MATKI ZIEMI WASZA MARIA BUCARDI

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen